10 juli 2011

Vognteppe med navn!

Jeg fikk i oppgave å lage et vognteppe i lyseblått og hvitt av en bekjent. Å finne den rette blåfargen i den rette garntykkelsen er faktisk ikke så lett. Den må være blå nok for at navnet skal komme frem, og lys nok til å være så lyseblå som mulig. Jeg startet først med en farge, men den var for lys, så du kunne nesten ikke se verken navnet eller mønsteret. Det garnet jeg endte opp med var heller ikke ideelt, men det var greit nok og det beste jeg fant. Siden jeg langt fra er noen proff strikker, så strikker jeg ikke så jevnt. Resultatet avslører nok det endel. Men alt i alt, tross min mangel på erfaring, syntes jeg resultatet ble greit.

(bildet er tatt med mobil, derav dårlig kvalitet)

Å strikke navnet var det jeg gruet meg mest til, for det har jeg aldri gjort før. Så det var med stor lettelse at jeg startet på "blå runder", for da var jeg ferdig. Det gikk overaskende greit! Jeg tror jeg rekte opp en og en halv runde, og det var alt! Men jeg trenger litt øvelse for å få det enda jevnere:)


Over navnet var det ikke så mye mønster. Det var planlagt å få navnet langt oppe, da det helst skal syntes mest mulig i vognen.


Jeg strikket teppet på rundpinne, for det er MYE lettere enn å strikke frem og tilbake. "Ulempen" er at da må man klippe opp etterpå, men det har jeg gjordt før, så det var ikke SÅ skummelt.


Med sikksakk-søm OG rettsøm så ordner det seg!


Teppet blir naturlig nok litt stygt på baksiden, så derfor sydde jeg på et flisstykket... 
Når flisstykket var sydd på, var det kun litt pressing med strykejernet som gjenstod.

FERDIG! 

1 kommentar: